top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda van Orsouw

Muur inspiratie!

Wanddecoratie.

Er zijn een hele hoop manieren om meer sfeer in je huis te creëren. Een van die manieren is door middel van wanddecoratie. Maar hoe pak je dit nu aan, wat moet je ophangen en waar hang je dit dan neer zonder dat het een rommeltje wordt.


Wie, wat, waar?

Allereerst is het van belang dat je weet welke wand in jouw woning wel een extraatje kan gebruiken. Zoek die ene wand op die toch wel erg leeg is. Vaak zijn dit de wat langere wanden waar je bijna niets tegenaan hebt staan of waar slechts de wat lagere meubelstukken tegenaangeplaatst zijn. Juist deze wanden vragen om wat extra elementen in de hoogte en een mooi schilderij zou hier zeker niet misstaan.


Qua kleur is het altijd verstandig op zoek te gaan naar een element wat aansluit bij het kleurenpalet van je woonkamer. Wanneer je alles in blauwtinten hebt en je hangt ineens een knal roze schilderij is de ruimte gaat dit zo in het oog springen dat het zijn charme verliest. Ga bijvoorbeeld voor vergelijkbare blauwtinten, of kies iets in de zelfde kleurtonen. Hierdoor geeft het toch een eigenwijze knipoog naar de ruimte maar zal het zeker in het geheel gaan passen.


En wat je dan op moet hangen? Dat is heel cliché maar het is een een kwestie van smaak. De ene houdt van abstracte kunst, terwijl ik helemaal gek ben van grafische prints. Om jullie wat ideeën te geven hieronder wat leuke inspiratie.


Klokken

Een klok is tegenwoordig een mooi decoratie stuk. Ze hebben uiteraard een functionele toepassing maar worden ook steeds vaker decoratief toegepast of soms zelfs als echte blikvanger in de ruimte. Als je een klok ter decoratie toe wilt passen is het mooi om een grote klok te nemen of een met mooie accenten erin. Hierdoor wordt het naast functioneel ook nog eens de echte finishing touch van jouw woonkamer. Neem zo bijvoorbeeld deze klok van Zuiver! Een super subtiel maar prachtig vormgegeven exemplaar.Olifantenpoeppapier

Het klinkt misschien een beetje raar en dat snap ik helemaal! Maar een hipper product kun je bijna niet krijgen vandaag de dag. Eigenlijk zegt de naam het al, het is papier gemaakt van olifantenpoep en dan ziet er niet alleen super uit maar het is ook nog eens duurzaam. Het papier heeft een ruw uiterlijk en zit vol met textuur. Daarop staat vaak een mooie grafische print, en het past zich makkelijk aan in elk interieur. Kies voor het grote formaat met grove scheurranden en laat hem nonchalant hangen, of ga voor het kleinere formaat en lijst hem in. Beide ziet het er super uit!

https://loods5.nl/zoeken?vind=olifantenpoepWanddecoratie van Ixxi’s.

Met IXXI maak je eenvoudig in elk gewenst formaat je persoonlijke wanddecoratie. De producten bestaan uit kaarten en koppelstukjes. Je kunt kiezen uit prints welke ze op hun website aanbieden of je laat er een maken van eigen foto’s. De prints welke IXXI zelf aanbiedt bestaan uit werken van bestaande schilderijen tot de mooiste foto's. Dus voor ieder wat wils.

https://www.ixxiyourworld.com/nl/0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page