top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda van Orsouw

5 Tips voor het inrichten van jouw woonkamer

De woonkamer is vaak de plek in huis waar we de meeste tijd doorbrengen. Hoe fijn is het dan ook dat deze ruimte klopt. Dat het gevoel van thuiskomen je meteen bij binnenkomst vastpakt en niet meer loslaat! En het klopt wat ze zeggen, dat is niet altijd makkelijk. Dagelijks help ik mensen met een interieuradvies om zo dit kloppende plaatje te realiseren. Maar vandaag help ik je alvast op weg. Met deze 5 tips kun je meteen aan de slag en jouw woonkamer een echt pronkstukje van je woning maken.


1. Ga op zoek naar kleur

Veel woonkamers waar ik binnenstap hebben slechts een enkele wand gekleurd. En heel soms vindt je de kleur slechts in accenten door middel van kussens of kaarsen. Helaas gaan deze details geen eenheid creëren en er een warme deken van maken. Kleur kun je heel minimaal toevoegen en er vervolgens een groots resultaat mee behalen. Zo adviseer ik altijd om je wanden niet allemaal standaard RAL 9010 te maken. Door middel van een heel lichte grijs, taupe of andere warme tint voeg je slim en minimalistisch kleur toe en optimaliseer je de gezelligheid in je woonkamer!



2. Verdeel de woonkamer in zones

Wees creatief met de vierkantemeters welke je in huis hebt en zet ze optimaal in. Op deze manier krijg je geen loze ruimte want enkel een grote zithoek is ook niet alles. Bedenk wat je allemaal kunt maar vooral wilt doen met je woonkamer. Misschien moet er naast een zit en eethoek ook nog een werkplek of speelplek voor de kinderen komen. Als je dit helder hebt deel je de kamer op in verschillende zones. En deze zones wijs je vervolgens een functie aan die passend is bij die plek in de woonkamer.



3. Zorg voor balans

In veel woningen zie je tegenwoordig veel kleine meubelen. Echter vullen deze de woonkamer niet. Door in je basis een aantal groten stukken te plaatsen en dit aan te vullen met hier en daar een kleiner meubel ontstaat er een goede verhouding. Zorg dat de verdeling ervan ook in balans is en creëer zo met veel verschillende items een mooie eenheid.



4. Creëer gezelligheid

Afhankelijk van hoe je woont is het belangrijk te bekijken hoeveel sfeer een ruimte vraagt. Alleen maar harde en koude materialen gaan namelijk niet zorgen dat jij je echt thuis gaat voelen. De akoestiek wordt er tevens heel vervelend door en ook warmte is in die gevallen vaak ver te zoeken. Dus ga vooral voor vloerkleden, gordijnen, manden, kussens of andere accessoires om de ruimte mooi, warm en gezellig aan te kleden. Al deze zachte en vriendelijke materialen gaan hier voor zorgen. Ze maken de ruimte uitnodigend. En ook hier geld, ga voor balans dus niet teveel van het goede en varieer in afmetingen!



5. Laat de muren los

Durf los te komen van het feit dat meubels tegen een muur moeten staan. We zien het tegenwoordig steeds vaker dat een bank midden in een woonkamer komt te staan. Het geeft vaak extra diepte en is een mooie optische afbakening van een van je zones welke je wilt creëren. Dus laat die muur los, want je meubels blijven ook zonder recht staan.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page